bravčová panenka na šťave

Bravčová panenka na šťave s varenými zemiakmi a zeleninou

Bravčová panenka na šťave je receptom, ktorý je chutný, perfektne zapadne aj do vášho jedálnička a odfukovať budete ešte najbližšie hodiny po jeho konzumácií.

Výborne sa hodí ako hlavné jedlo, ktoré môžete pripraviť pre celú rodinu a ušetriť si tak kopec času v kuchyni.

Bravčová panenka na šťave vôbec nepatrí do skupiny náročných receptov a preto ju zvládne pripraviť aj úplný začiatočník.

bravčová panenka na šťave

Na prípravu tohto hlavného chodu potrebuje len pár základných ingrediencií. V prípade, že máte výbornú fantáziu, zapojiť ju môžete pri tvorbe omáčky a kombinovať tak rôzne druhy zeleniny, či korením.

Ak vám niekto povie, že hlavné jedlo má tvoriť šalát, šalát a šalát, tak mu pokojne vysvetlite, že hlavné jedlo má obsahovať mäso/rybu/syr a prílohu – zemiaky/kuskus/bulgur/ryžu/batáty… a šalát.

Dôkazom, že toto stravovanie naozaj funguje sú naši klienti, ktorí konzumujú všetky potraviny, ktoré im chutia a aj napriek tomu sa ručička na ich váhe hýbe tým správnym smerom.


Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?

Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:

Viac informácií

Kto by to bol povedal, že môžete jesť prílohy, ovocie, slaninku, čokoládu a i napriek tomu budete chudnúť?

Bravčová panenka na šťave je skutočne chutný recept a predstavte si, že i takéto jedlá si môžete dopriať v zdravom, chutnom a vyváženom jedálničku, ktorý je zameraný na redukciu váhy.

Neuveriteľné, však?

NUTRIČNÉ HODNOTY

Bielkoviny : 50g

Sacharidy : 70g

Tuky : 40g

KALÓRIE : 900

Bravčová panenka na šťave- ingrediencie potrebné na prípravu

  • 180g bravčová panenka
  • 300g zemiaky
  • 1ks celé vajíčko
  • 60g biela activia
  • 70g avokádo
  • 10g maslo
  • 4 strúčiky cesnaku
  • olivový olej na potretie
  • provensalské bylinky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 100g mrkva
  • 200g brokolica

Bravčová panenka – postup na prípravu

  1. Očistené a umyté zemiaky nakrájame, dáme do hrnca, osolíme, prikryjeme a varíme do zmäknutia.
  2. Medzitým i pripravíme omáčku z brokolice a mrkvy.
  3. Očistenú mrkvu nakrájame na kúsky a vložíme do hrnca spolu s pripravenou brokolicou, osolíme, prikryjeme a varíme do zmäknutia.
  4. Bravčovú panenku umyjeme, zbavíme blán, gramáž prispôsobíme svojmu jedálničku a jemne osolíme.
  5. Medzitým si pripravíme zmes, ktorú budeme potrebovať na správne dochutenie bravčovej panenky – olivový olej, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, soľ, provensalské bylinky, mleté čierne korenie. Túto zmes premiešame a necháme pár minút odležať.
  6. Zmes nanášame na bravčovú panenku štetcom na potieranie a necháme pár minút odležať.
  7. Na prípravu mäsa je vhodné použiť takú panvicu, ktorá môže ísť aj do rúry.
  8. Ako prvé na rozhorúčenej panvici roztopíme maslo a bravčovú panenku (v celku) osmahneme z každej strany tak, aby sa zatiahla.
  9. Následne na mäso uložíme cesnak nakrájaný na tenké plátky a vložíme panvicu spolu s panenkou do predhriatej rúry a pečieme cca 15 minút na 190 stupňov.
  10. Medzitým si scedíme uvarenú zeleninu, ale nezbavíme ju vody úplne.
  11. Zeleninovú zmes rozmixujeme ponorným mixérom na kašu, dochutíme cesnakom, soľou, korením a primiešame bielu activiu.
  12. Varené zemiaky scedíme, osolíme (môžeme použiť kúsok masla) a posypeme buď sušenou alebo čerstvou vňaťou.
  13. Bravčovú panenku vyberieme z rúry a na tej istej panvici pripravíme volské oko.
  14. Medzitým nakrájame panenku na plátky hrubé cca 0,5 cm.
  15. Bravčová panenka na šťave chutí najlepšie s varenými zemiakmi posypanými vňaťou, volským okom a výbornou jogurtovo – brokolicovo – mrkvovou omáčkou.

Zistite, ako schudnúť:

Urobte si Test Nutričnej Optimalizácie teraz hneď zdarma a získajte osvedčené know-how.