domáce pečivo bez kysnutia

Toto domáce pečivo bez kysnutia vám doslova vyrazí dych

Domáce pečivo bez kysnutia je u mnohých veľmi obľúbené. Ktorý recept patrí medzi tie najlepšie? Nie je to tak dávno, čo sme sa s vami podelili o recept na výborný domáci špaldový chlieb, ktorý je každodennou súčasťou nášho jedálnička.

Mnohí z vás receptík skúšali, zdieľali ho svojimi blízkymi, či spolu s nami prostredníctvom fotografií.

Veľmi sa z úspechu, ktorý zožal práve recept na špaldový chlieb tešíme.

Preto sme sa dnes rozhodli s vami podeliť o ďalší recept na prípravu domáceho pečiva.

zemlicky 1 1

Viete, ako to býva.

Keď chcete, aby recept dobre vyzeral, chutil, zapadal do vášho stravovacieho plánu a bol nenáročný na prípravu a čas, musíte veľa vymýšľať a skúšať.


Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?

Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:

Viac informácií

A tak sme skúšali.

Kým sme dosiahli dokonalosť, poriadne sme sa s ním potrápili.

Teraz vám s radosťou predstavujeme naše v poradí tretie domáce pečivo bez kysnutia:

1. domáci špaldový chlieb

2. keto žemľa

3. domáce mini žemličky

Mini žemličky predstavujú chutné, jednoduché domáce pečivo bez kysnutia, takže si ich môžete pripraviť kedykoľvek a to doslova za pár minút.

Ak chcete o nových receptoch vedieť medzi prvými, hľadáte motiváciu a FIT komunitu, kde sa budete cítiť ako v jednej veľkej rodine, pridajte sa do našej súkromnej skupiny na Facebooku teraz hneď.

Domáce pečivo bez kysnutia – ingrediencie potrebné na prípravu

ingrediencie - domáce pečivo bez kysnutia
  • 4PL Psyllium
  • 1 a ½ čl soli
  • 600ml vlažnej vody

Toto jesť a chudnúť?👇

jedálniček na mieru

Pre diétach sen, s nami realita…

Viac informácií

  • 150g BIO ražná celozrnná hladká múka
  • 160g pohánková celozrnná hladká múka
  • 2čl prášok do pečiva
  • 30g slnečnicové semienka
  • 30g tekvicové semienka

Z použitých ingrediencií sme pripravili cca 8ks mini žemličiek.

Postup na prípravu

1. V nádobe zmiešame psyllium spolu so soľou a vlažnou vodou.

2. Pridáme ražnú múku, premiešame.

3. Pridáme pohánkovú múku a opäť poriadne premiešame, aby sa nám ingrediencie spojili.

4. Do zmesi vmiešame prášok do pečiva.

5. Na záver môžeme do cesta pridať ľubovoľné semienka – my sme zvolili slnečnicové a tekvicové.

6. Rúru si predhrejeme na 190 stupňov.

7. Plech si vystelieme papierom na pečenie a z cesta vlhkými rukami tvarujeme mini žemličky.

8. Vytvarované žemličky ukladáme na plech tak, aby sa ani počas pečenia nedotýkali.

9. Na záver môžeme mini žemličky posypať semienkami.

10. Pečieme na 190 stupňov, cca 40 minút.

5/5 - (4 votes)