Tekvicový prívarok… pamätáte si ho?
Ako deti sme ho milovali a na záhradke vyzerali, kedy dozreje prvá tekvička.
Mnohí ho milujú, mnohí nenávidia…
Svojim vzhľadom aj chuťou je naozaj špecifický a nemusí chutiť každému.
Nás si ale tekvicový prívarok získal už ako malé deti.
Preto aj napriek formovaniu svojej postavy a v rámci zdravého životného štýlu sme sa rozhodli, že si ho zakomponujeme do jedálnička.
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Potešili sme vás?
Tak, ako sľubujeme klientom na začiatku spolupráce, tak sľuby dodržujeme a snažíte sa vždy prísť s novým nápadom ako vaše jedlá pozmeniť, oživiť a ukázať vám, že dodržiavanie jedálnička na mieru nie je o hladovaní alebo odopieraní.
Je o láske k sebe samému a k jedlu.
Veď… je predsa snom takmer každej ženy jesť a nepribrať.
Tekvicový prívarok je možné pripraviť na viacero spôsobov. Niekto tekvicu rozmixuje, niekto nakrája, niekto zase strúha na strúhadle. A presne to je môj prípad.
Tak si tekvicový prívarok pamätám ešte ako dieťa.
Všetky ingrediencie, ktoré sú v recepte použité si viete zakomponovať do svojho jedálnička tak, aby ste si mohli tekvicový prívarok vychutnať spolu s nami.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Bielkoviny : 25g
Sacharidy : 50g
Tuky : 20g
Tekvicový prívarok – ingrediencie na prípravu
- 200g tekvica
- 200ml mlieko 3,5%
- 20g karička
- 1 strúčik cesnaku
- bobkový list
- soľ
- čierne korenie (celé)
- 50g pečivo
- 2ks celé vajíčko
Toto jesť a chudnúť?👇
Pre diétach sen, s nami realita…
Tekvicový prívarok – postup na prípravu
- Tekvicu ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
- Nastrúhanú tekvicu vložíme do hrnca a pridáme mlieko.
- Za občasného miešania privedieme do varu a varíme až pokým tekvica nezmäkne.
- Tekvicovú zmes osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený strúčik cesnaku, bobkový list spolu s karičkou a prívarok premiešame, aby sa v ňom karička rozpustila.
- Prívarok dochutíme podľa potreby a na zahustenie primiešame varené vajíčka, ktoré sme nakrájali na malé kúsky.
- Bruschettu môžeme pripraviť v toastovači, v rúre alebo na panvici a na záver ju opäť potrieme cesnakom.