bryndzová polievka

Krémová bryndzová polievka s cesnakovými krutónmi

Krémová bryndzová polievka, ktorú mnohí poznáme aj pod názvom demikát patrí k mojim najobľúbenejším aj napriek tomu, že sa stravujem podľa nastaveného stravovacieho plánu.

Jedálniček mám totiž tak pestrý, že mi nič nebráni v tom pripraviť si ju na obed pokojne aj každý deň!

Nie je to úžasné?

Môžem jesť, čo mi chutí a moje stravovanie je aj napriek tomu v norme.

Hneď na začiatok podotýkam, že aj zdravé stravovanie tak, ako všetko má svoje hranice. Naprílkad pri príprave tohto receptu nebola použitá smotana alebo múka, ktorá by nám polievočku zahustila.

bryndzová polievka

Naše fantázia ale nemá hranice a preto to pre nás nebol žiadny problém.


Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?

Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:

Viac informácií

V jedálničku totižto máme na výber aj zemiaky, ktoré nám po rozmixovaní polievočku zahustili a jej krémovitosť sme dosiahli mliekom a hojnou dávkou bryndze.

Príjem sme pre rozmanitosť receptu čiastočne navýšili a to z toho dôvodu, že sme chceli poukázať ako veľmi sa dá s receptom vyhrať a prispôsobiť si receptík podľa seba.

Bryndzová polievka je svojou chuťou veľmi špecifická a nie každý si ju obľúbi.

No tí, ktorí ju milujú vedia, že sa dá chutne pripraviť na niekoľko spôsobov. Aby sme poukázali na možnosť kombinácie potravín použili sme preto aj slaninu, šunka, zemiaky i pečivo. Verím, že nie každý má rád všetky tieto ingrediencie v jednom tanieri a preto si pokojne zvoľte iba zemiaky alebo pečivo.

Papajte to, čo vám vyhovuje a nebojte sa receptom inšpirovať, ale prispôsobiť svojej chuti a jedálničku.

Za nás môžeme povedať, že bryndzová polievka sa nám podarila výborne a všetky ingrediencie si v nej našli svoje miesto.

Bryndzová polievka je veľmi sýta a preto v deň, kedy sa rozhodnete si ju pripraviť na obed radšej s druhým chodom nepočítajte.

Občas máme oči väčšie ako žalúdok, ale bryndzová polievka je tak neskutočne sýte jedlo, že verte, či nie, akúkoľvek inú porciu už nebudete vládať zjesť.

Bryndzová polievka je výborným oživením jedálnička a zároveň vieme, že milovníci polievok a tradičnej slovenskej potraviny (bryndze) si prídu na svoje.

Budeme veľmi šťastní, ak si akýkoľvek z našich receptov pripravíte a podelíte sa s nami o fotografiu v našej facebookovej skupine.

Robíme to predsa pre inšpiráciu a vašu spokojnosť.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Bielkoviny : 40


Toto jesť a chudnúť?👇

jedálniček na mieru

Pre diétach sen, s nami realita…

Viac informácií

Sacharidy : 70

Tuky : 40

KALÓRIE: 822

Bryndzová polievka – ingrediencie potrebné na prípravu

  • 100g bryndza
  • 20g slanina
  • 30g šunka 90+%
  • 200g zemiaky
  • 40g pečivo
  • 200ml mlieko 3,5%
  • 1ks menšia cibuľa
  • pár kvapiek olivového oleja
  • 2ks bobkový list
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mleté červená paprika
  • 4 strúčiky cesnaku

Bryndzová polievka – postup na prípravu

  1. Dno hrnca pokvapkáme olivovým olejom.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji opražíme do sklovita.
  3. Podlejeme vodou a pridáme zemiaky nakrájané na kocky, ktoré osolíme, pridáme 2 bobkové listy, celé čierne korenie a varíme do mäkka.
  4. Chvíľu predtým ako sú zemiaky hotové si na doske pretlačíme cesnak, ktorý zmiešame s čajovou lyžičkou mletej červenej papriky a pridáme k uvareným zemiakom.
  5. V miske si rotlačíme bryndzu a metličkou ju zmiešame spolu s mliekom.
  6. Následne bryndzovú zmes postupne primiešame do hrnca k uvareným zemiakom a pridáme na malé kocky nakrájanú šunku.
  7. Necháme zovrieť.
  8. Aby bola bryndzová polievka chutne krémová, tyčovým mixérom ju rozmixujeme do hladka, prípadne dochutíme (soľ, korenie).
  9. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov a pečivo nakrájame na kocky.
  10. Plech vystelieme papierom na pečenie a v miske si zarobíme cesnakovú zmes – pretlačený cesnak, soľ, olivový olej.
  11. Na kocky nakrájané pečivo potrieme cesnakovou zmesou a dáme piecť do rúry (cca 10minút).
  12. Kým sa nám pečivo rúre sfarbuje do zlatista, my si pripravíme opečenú slaninku na panvici.
  13. Nepridávame olej ani maslo, pretože slaninka si sama pustí masť a bude príjemne chrumkavá.
  14. Sadlo, ktoré zo slaninky stieklo prilejeme do rozmixovanej polievky a poriadne premiešame – dodá jej vynikajúcu chuť.
  15. Slaninový čips je výborná pochúťka a tiež estetická ozdoba vášho taniera.
  16. Keď sú krutóny hotové, nič nám nebráni polievočku servírovať.

Zistite, ako schudnúť:

Urobte si Test Nutričnej Optimalizácie teraz hneď zdarma a získajte osvedčené know-how.