kuracie prsia

Kuracie prsia v arašidovej omáčke

Príprava tohto jedla vznikla celkom náhodou. Navážila som si kuracie prsia, všetko pripravila a potom pozerám do rozpisu, že chýbajú tuky a že môžem použiť arašidové maslo. A tak tu máme veľmi príjemný obed – Kuracie prsia v arašidovej omáčke. Môžete vyskúšať.

FIT Recepty sú inšpirované jedlami z jedálničkov klientov.

Kliknite sem a získajte svoj jedálniček na mieru

Čo budete na kuracie prsia v arašidovej omáčke potrebovať?

  • 80g kuracie prsia
  • 50g zdravé fazuľky mrazené
  • 30g arašidové maslo
  • 50g ryža
  • 1pl olivový olej
  • 1ks cesnak (strúčik)
  • soľ, čierne korenie
  • chilli (len ak chcete)
  • cvikla (zeleninová obloha)

Chcete vedieť ako schudnúť 4-6kg mesačne?

Pripravili sme si pre vás webinár zdarma, na ktorom vás naučíme naše overené spôsoby chudnutia. Zdravý životný štýl s "tajným" názvom: Domáca kuchyňa.


5

Skvelé! Poďme ďalej...


Výborne!

Ste už len kúsok od úspešného dokončenia prvého kroku k vašej úspešnej premene.

Teraz stačí zadať svoj e-mail a kliknúť na zelené tlačidlo. My vám pomôžeme - ÚPLNE ZDARMA.


Postup:

kuracie prsia
  1. Dajte si variť ryžu, takú aká vám chutí. Na diel ryže dajte rovnaký diel vody, pridajte soľ a na miernom ohni pod pokrievkou povarte do mäkka.
  2. Kým sa ryža varí, nakrájajte si kuracie prsia na rezančeky až rezence (kľudne aj na kocky). Jemne ich osoľte a okoreňte čiernym korením. Na panvici alebo woku rozpálte olej a pridaj prsia, jemne osmažte kým sa póry mäsa nestiahnu a potom podlejte troškou vody (cca 1/2dcl). Teraz nastáva moment či chilli áno alebo nie, pridajte ako vám chutí. Ja mlynčekom Kotányi otáčam niekoľkokrát, lebo pikantné ľúbim.
  3. K mäsu pridajte mrazené zelené fazuľky. Ja dávam tie dlhé (nekrájané) a najviac mi chutia od Bonduelle, ale napríklad aj vlastná značka Billa má veľmi dobré, sú také hrubšie a nerozmágajú sa v jedle.
  4. Keď sa fazuľky prehrejú, pridám do takmer hotovej zmesi arašidové maslo, ktoré sa v šťave z mäsa krásne rozpustí a prepojí ingrediencie aj chute.
  5. Použite veľa čerstvej zeleniny ako oblohu, vyberajte rôznofarebné druhy, nezabudnite že budete jesť aj očami. K tomuto jedlu mi chutí aj na jemno postrúhaná cvikla, ktorú si kupujem už ako hotovú, uvarenú (pozor len v náleve) a na jemno si ju nastrúham. Zelenina zasýti, má veľa vlákniny, vitamínov aj minerálov.

Urobte si dvojitú porciu mäsa, polovicu zjete na obed s ryžou a druhú polovicu si môžete dať na večeru už bez ryže.

5/5 - (1 vote)