šafránové rizoto

Šafránové rizoto s farebnou zeleninou a krevetami

Ako na obľúbené šafránové rizoto, ktoré sa v tradičnej talianskej kuchyni dochucuje maslom, parmezánom a podlieva suchým vínom? Vyskúšajte fit verziu s natural ryžou, pridajte veľa zeleniny a cesnakom dochutené krevety. Ryžu môžete podliať zeleninovým polievkovým základom. Tak ideme na to?

FIT Recepty sú inšpirované jedlami z jedálničkov klientov.

Kliknite sem a získajte svoj jedálniček na mieru

Čo budete na šafránové rizoto potrebovať?

  • 120g krevety
  • 50g natural ryža guľatozrnná
  • 100g zelenina (mrazená)
  • 1ks cesnak / strúčik
  • šafrán (štipka)
  • soľ, čierne korenie, bylinky
  • 1ks cibuľa, šalotka
  • 1pl olivový olej
  • 1čl polievkový základ

Chcete vedieť ako schudnúť 4-6kg mesačne?

Pripravili sme si pre vás webinár zdarma, na ktorom vás naučíme naše overené spôsoby chudnutia. Zdravý životný štýl s "tajným" názvom: Domáca kuchyňa.


5

Skvelé! Poďme ďalej...


Výborne!

Ste už len kúsok od úspešného dokončenia prvého kroku k vašej úspešnej premene.

Teraz stačí zadať svoj e-mail a kliknúť na zelené tlačidlo. My vám pomôžeme - ÚPLNE ZDARMA.


Šafránové rizoto – postup:

šafránové rizoto
  1. Ako prvú si začnite pripravovať ryžu. Natural ryža si vyžaduje svoj čas, dusíte ju aspoň 18min. Na troške olivového oleja osmahnete šalotku a potom pridáte ryžu. Odvážené množstvo si dajte do odmerky, aby sa vám potom ľahšie určil pomer vývaru, ktorým ryžu podlejete. Natural ryža potrebuje viac vývaru, zvyčajne až 1:1,5 (1:2). Počas varenia môžete v prípade potreby doliať. Na podliatie skúste použiť polievkový základ z DMky. Je chutný, bez pridania gluténov a cukru. Pridajte cca 1ČL do vriacej vody a premiešajte. Jemne osmahnutú ryžu podlejte vývarom, pridajte štipku šafránu a pod pokrievkou budete dusiť asi 15min na miernom ohni. Potom okoštujte a ak ryža nie je mäkká, ešte trošku podlejte a duste ďalej.
  2. Roztlačený cesnak, soľ, čierne korenie, nasekané bylinky a olivový olej premiešajte v mise. Do takto pripravenej “marinády” pridajte umyté, na papierovej utierke osušené krevety. Všetko jemne premiešajte a nechajte chvíľku odstáť.
  3. Do zohriateho woku alebo väčšej panvice šupnite krevety a osmahnite, keď začnú krevety meniť farbu do červena, podlejte troškou vody a pridajte mrazenú zeleninu, aká vám chutí. Všetko spolu poduste a po pár minútach, bez pokrievky nechajte prebytočnú vodu odpariť.
  4. Hotovo! Možete servírovať ryžu a na ňu zmes kreviet so zeleninou! Dobrú chuť!

Namiesto kreviet môžete použiť aj zmes morských plodov.

5/5 - (1 vote)