Zdravá domáca zmrzlina je ideálnym fit osviežením pri snahe schudnúť. Chudnutie a chuť na sladké bez výčitiek? Žiadny problém!
Naša zdravá domáca zmrzlina vznikla na podnet zo skupiny SomFIT, kde nás naši členovia poprosili, aby sme vymysleli príchuť zmrzliny inú, ako ovocnú a samozrejme, aby si ju vedeli bez výčitiek zaradiť do svojho jedálnička. Podarilo sa! Príchuť sme zvolili čokoládovú a pustili sme sa do príprav.
Keďže sa blíži leto a v meste na nás pravidelne číhajú nástrahy v podobe stánkov so zmrzlinou, je pre nás občas veľmi ťažké odolať. A prečo by sme mali odolávať? Zdravý životný štýl a správne nastavený jedálniček predsa nie je o obmedzovaní, ale o tom, vedieť si akékoľvek jedlo pripraviť chutne a zdravo. Zdravá domáca zmrzlina je výborným osviežením presne do týchto horúcich, letných dní.
Naša zdravá domáca zmrzlina je navyše ideálna aj pre zdravie kĺbov, pretože sme ju obohatili o dávku želatíny. Zmrzlina je výnimočná svojou sladkou a smotanovou chuťou. Je aj veľmi sýta, keďže sa skladá prevažne z gréckeho jogurtu a tvarohu. Z použitých ingrediencí sme naservírovali presne 4 veľké kopčeky zmrzliny, takže nevznikne problém sa s niekým podeliť. Chutí najlepšie 15 minút po vytiahnutí z mrazničky.
Aké ingrediencie žiada zdravá domáca zmrzlina?
- 3 plátky želatíny
- 125g plnotučný tvaroh
- 140g grécky jogurt
- 10g čokoládový proteín
- 10g kakaový prášok
- 15g mleté vlašské orechy
- 15g nasekané vlašské orechy
Postup prípravy:
- Do malého hrnca nalejeme približne 0,5cm vody a vložíme plátky želatíny. Necháme cca 5 minút oddychovať.
- Na miernom ohni želatínu za stáleho miešania roztopíme. POZOR! Nevaríme!
- Pridáme plnotučný tvaroh spolu s gréckym jogurtom a poriadne premiešame metličkou.
- Za stáleho miešania pridáme proteín, kakaový prášok a mleté vlašské orechy.
- Metličkovým mixérom šľaháme po dobu troch minút.
- Primiešame nasekané vlašské orechy.
- Hmotu nalejeme do nádoby, ktorá je vhodná do mrazničky a dáme schladiť aspoň na 1 hodinu a 15 minút.
- Ak ste zdravú domácu zmrzlinu nechali v mrazničke cez noc, 15 minút pred konzumáciou ju nechajte odpočívať pri izbovej teplote.