avokádový šalát

Chutný avokádový šalát s olomouckými syrečkami

Avokádový šalát môžete použiť ako zdravé raňajky, snack počas dňa alebo večeru. Obsahuje kvalitné srvátkové bielkoviny z olomouckých syrečkov a tzv. zdravý zdroj tuku – avokádo.

Zelenina a malé množstvo omáčky pre dochutenie sú minimom pridaných kalórií, ktorých sa vôbec nemusíte báť.

P.S.: Nezabudnite sa pochváliť svojim výtvorom v našej súkromnej FIT komunite na Facebooku. Veľmi sa tešíme 🙂

Čo budete na avokádový šalát potrebovať?

  • 100g avokádo (zrelé, tmavá šupka)
  • 50g olomoucké syrečky
  • 100g červená paprika (kápia)
  • 1ks mrkva
  • Limetka (šťava – môže byť aj citrón)
  • Soľ, čierne korenie
  • 1čl Tamari omáčka (sójová omáčka)

Postup:

avokádový šalát

Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?

Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:

Viac informácií

  1. Zrelé avokádo rozkrojíš, oparne vyberieš klzkú kôstku (zvykne sa vykĺznuť a naháňaš ju potom po podlahe a kým ju chytíš, všetko máš zašpinené) a čajovou lyžičkou povyberáš dužinu na piestik. Pokrájaš na väčšie kusy a dáš do pripravenej misky.
  2. Olomoucké syrečky si pokrájaš na malé kocky a pridáš tiež do misky.
  3. Na malé kocky nakrájaš aj papriku. Mrkvu si strúhacím nožom (čo ním čistíš zemiaky) nakrájaš na jemné pásiky a tie potom ešte pokrájaš na menšie kúsky. Malé kocky papriky a malé kúsky mrkvy pridáš opäť do misky.
  4. Všetko spolu premiešaš a dochutíš kvapkami limetky alebo citróna, tamari omáčkou, dosolíš a pridáš čierne korenie.
  5. Podávaš s čerstvou zeleninou alebo šalátom.

Výborne chutí aj s malými cherry rajčinkami, ktoré tiež môžeš najemno nakrájať a pridať do zmesi namiesto papriky.

5/5 - (2 votes)