Avokádový šalát môžete použiť ako zdravé raňajky, snack počas dňa alebo večeru. Obsahuje kvalitné srvátkové bielkoviny z olomouckých syrečkov a tzv. zdravý zdroj tuku – avokádo.
Zelenina a malé množstvo omáčky pre dochutenie sú minimom pridaných kalórií, ktorých sa vôbec nemusíte báť.
P.S.: Nezabudnite sa pochváliť svojim výtvorom v našej súkromnej FIT komunite na Facebooku. Veľmi sa tešíme 🙂
Čo budete na avokádový šalát potrebovať?
- 100g avokádo (zrelé, tmavá šupka)
- 50g olomoucké syrečky
- 100g červená paprika (kápia)
- 1ks mrkva
- Limetka (šťava – môže byť aj citrón)
- Soľ, čierne korenie
- 1čl Tamari omáčka (sójová omáčka)
Postup:
- Zrelé avokádo rozkrojíš, oparne vyberieš klzkú kôstku (zvykne sa vykĺznuť a naháňaš ju potom po podlahe a kým ju chytíš, všetko máš zašpinené) a čajovou lyžičkou povyberáš dužinu na piestik. Pokrájaš na väčšie kusy a dáš do pripravenej misky.
- Olomoucké syrečky si pokrájaš na malé kocky a pridáš tiež do misky.
- Na malé kocky nakrájaš aj papriku. Mrkvu si strúhacím nožom (čo ním čistíš zemiaky) nakrájaš na jemné pásiky a tie potom ešte pokrájaš na menšie kúsky. Malé kocky papriky a malé kúsky mrkvy pridáš opäť do misky.
- Všetko spolu premiešaš a dochutíš kvapkami limetky alebo citróna, tamari omáčkou, dosolíš a pridáš čierne korenie.
- Podávaš s čerstvou zeleninou alebo šalátom.
Výborne chutí aj s malými cherry rajčinkami, ktoré tiež môžeš najemno nakrájať a pridať do zmesi namiesto papriky.