Tvarohový cheesecake je ideálny na letné, slnečné dni, ktoré si vyžadujú poriadnu dávku osvieženia. Vychladenému sa jednoducho nedá odolať!
Konečne tu máme dlho očakávanú časť roka a tou je leto. Naša pevná vôľa v tomto ročnom období dostáva poriadne zabrať, pretože práve leto so sebou prináša pokušenia v rôznych formách. Zmrzlina, kalorické nápoje alebo koláčiky ako z obrázku? A vy by ste chceli z každého ochutnať, no váš stravovací plán vám to nedovolí? Potom je Tvarohový cheesecake pre vás jasnou voľbou.
Tvarohový cheesecake nie je zďaleka tak nezdravý a kalorický ako bežné cheesecakey. Naopak je nadýchaný, nabitý bielkovinami a neobsahuje cukor, či kalorickú bombu – mascarpone! Navyše môžete experimentovať, do receptu použiť potraviny, ktoré vám vyhovujú/chutia a zmeňte recept napríklad na ovocnú alternatívu cheesecakeu!
Tvarohový cheesecake má absolútne jednoduchú prípravu a zvyšok za vás urobí rúra. Ako doladíte finálny look je len a len na vás. Môžete použiť čokoládu, puding, ovocie, oriešky. Jednoducho všetko to, čo milujete.
My sme ho pripravili pri príležitosti rodinného stretnutia a poviem vám, bála som sa, že návštevy sa ani nedočká. Chuť tvarohu a pudingu je tak lahodná, že jeden kúsok sa zdá príliš málo. Tvarohový cheesecake si v našej rodine získal miesto medzi dezertmi a už teraz vieme, že hneď ako bude vhodná príležitosť, pripravíme ho aj ďalšej návšteve.
Pozorne si prečítajte recept na Tvarohový cheesecake a vychutnajte si leto po svojom a to bez výčitiek, že ste porušili nastavený jedálniček!
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
P.S.: Nezabudnite sa pochváliť svojim výtvorom v našej súkromnej FIT komunite na Facebooku. Veľmi sa tešíme 🙂
Tvarohový cheesecake a ingrediencie, ktoré naň budete potrebovať:
Korpus:
- 1ks vajce
- 10g kakao
- 50g najemno pomleté ovsené vločky
- 20g mandľová múka
- 50ml Alpro mandľový nápoj vanilka
Plnka:
- ½ balenia vanilkový puding + 250ml Alpro mandľový nápoj vanilka
- 250g tvaroh odtučnený roztierateľný
- 250g tvaroh jemný hrudkovitý
- 45g proteín – Chocomilk
- 2ks vajce
Poleva:
- ½ balenia čokoládový puding
- 200ml Alpro mandľový nápoj vanilka
- 70g horká čokoláda 70+%
Tvarohový cheesecake a jeho nenáročný postup:
- Rúru si predhrejeme na 170-180 stupňov a tortovú formu (priemer – 20cm) si vystelieme papierom na pečenie. Na jemno pomleté ovsené vločky zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami a rozotrieme na dno formy. Pečieme 10 minút.
- V hrnci si pripravíme vanilkový puding zmiešaný spolu s Alpro mandľovým mliekom – príchuť vanilka a keď puding vychladne, primiešame oba druhy tvarohu, proteín a vajíčka.
- Takto pripravenú zmes vylejeme na predpečený korpus a pečieme ďalej cca 35 minút.
- Po dopečení korpusu môžeme začať pripravovať polevu. Či už ste si zvolili čokoládovú, ovocnú alebo želé závisí od vašej chuti. My sme zvolili pudingovo – čokoládovú a tú docielite tak, že uvaríte ½ balenia čokoládového pudingu spolu s mandľovým mliekom Alpro – príchuť vanilka. Keď máte puding hotový, pridajte čokoládu a tá sa tam za stáleho miešania krásne rozpustí.
- Polevou potrieme Tvarohový cheesecake, ozdobíme orechmi, ovocím, kokosom, bylinkami… A dáme zachladiť.