zdravé medovníky bez cukru

Pripravte si zdravé medovníky bez cukru na váš vianočný stôl


Vitajte vo svete zdravej kuchyne a chutných maškŕt!

Pripravte sa na vianočné obdobie so zdravými medovníkmi bez cukru, ktoré sú nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.

V tomto jedinečnom recepte sme nahradili tradičné zložky zdravými alternatívami a vybrali sme ingrediencie s ohľadom na vaše zdravie.

zdrave medvoniky bez cukru

Banány, nielenže pridávajú sladkú chuť, ale sú tiež zdrojom dôležitých vitamínov a minerálov.

Proteínová zmes s čokoládou a arašidovým maslom pridáva nielen bohatú chuť, ale aj potrebné bielkoviny pre vaše svaly.

Maslo a vajíčko dodávajú receptu krémovú konzistenciu, zatiaľ čo Erythritol a med slúžia ako prirodzené sladidlo, ktoré sa šetrne stará o váš krvný cukor.


Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?

Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:


Špaldová múka pridáva do receptu nutričnú hodnotu a spolu s kypriacim práškom, perníkovým korením a štipkou soli vytvára dokonalú harmóniu chutí.

Tento recept nie je len náhodným spojením chutí, ale je inšpirovaný jedlami z jedálničkov na mieru, ktoré pripravujeme pre našich individuálnych klientov.

Veríme, že zdravé stravovanie môže byť zároveň chutné a potešujúce presne tak ako naše zdravé medovníky bez cukru.

Ak túžite po osobnom prístupe k svojej strave, môžete začať svoju cestu k zdraviu prihlásením sa na vstupnú konzultáciu.

Tu vám ponúkneme hĺbkovú analýzu vašich stravovacích návykov a navrhneme optimálny spôsob, ako dosiahnuť vaše ciele chudnutia.

Pripravte sa na zmenu, ktorá sa začína v kuchyni!

Chutné recepty nielen z našej kuchyne nájdete aj v našej skupine na FB, kde naši klienti pravidelne prispievajú fotkami svojich úžasných jedál.

Zdravé medovníky bez cukru – Ingrediencie potrebné na prípravu:

  • 2ks banán
  • 40g proteín (čokoládaarašidové maslo)
  • 125g maslo
  • 1ks vajíčko
  • 40g Erythritol
  • 20g med
  • 350g hladkej špaldovej múky
  • 1čl kypriaceho prášku
  • 2čl perníkové korenie
  • štipka soli

Zdravé medovníky bez cukru – Postup na prípravu:

  1. Mäkké maslo, med a vajíčko šľaháme metličkovým mixérom, kým sa nespoja.
  2. V miske si rozpučíme banány na kašu a primiešame do zmesi.
  3. Pridáme múku, proteín, perníkové korenie, kypriaci prášok, soľ a ingrediencie spracujeme – ideálne rukou.
  4. Dôkladne zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
  5. Cesto vyberieme z chladničky, vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku cca 4mm.
  6. Za pomoci formičiek vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.
  7. Rúru si predhrejeme na 190 stupňov a pečieme cca 12 minút.
  8. Pred vložením do rúry zdravé medovníky bez cukru ešte potrieme vajíčkom, aby mali po upečení krásnu, lesklú glazúru.
  9. Po upečení vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a môžeme konzumovať, prípadne zdobiť.
5/5 - (1 vote)