bryndzová nátierka

Bryndzová nátierka, domáci chlebík: Perfektná kombinácia

Bryndzová nátierka v kombinácií s našim špaldovým chlebíkom (ktorý sme si “upiekli” v minulom recepte) sa perfektne hodí na dni, kedy nemáte veľa času na prípravu raňajok/desiaty/večere. V kombinácií s jarnou cibuľkou/rukolou/reďkovkou je podľa nás neodolateľná. 

V jesenných mesiacoch, kedy na nás číhajú choroby na každom rohu sa takýto “posilňovač” imunity naozaj hodí. Prečo je zdravá? Obsahuje cesnak, ktorý nielenže podporuje imunitu, navyše čistí krv, redukuje cholesterol a je protirakovinotvorný. Ak chcete svojej obranyschopnosti pomôcť o niečo viac, na dochutenie použite medvedí cesnak, pretože bryndzová nátierka bude spolu s ním mať ešte o kúsok výraznejšiu chuť. 

bryndzová nátierka

Bryndzová nátierka neobsahuje maslo, takže nie je zaťažujúca pre žalúdok a ani nie je kalorická ako iné nátierky. Je bohatá na bielkoviny a má skvelú krémovú chuť. V spojení so zdravou variantou pečiva skutočne príjemne obohatí váš jedálniček.

Pripravená je naozaj za pár minút a v chladničke vydrží približne 2-3 dni. My sme si na nej pochutili počas víkendu, kedy nám spríjemňovala večernú chvíľu oddychu pri obrazovke. Nátierka chutí lahodne s celozrnným chlebíkom, či bagetou. 

Tak ako? Dáte na náš typ?

Bryndzová nátierka – ingrediencie potrebné na prípravu


Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?

Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:

Viac informácií

  • 150g bryndze 
  • 200g jemného tvarohu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • morská soľ (podľa chuti)
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • provensalské bylinky (podľa chuti)

Postup na prípravu

  1. Pripravíme si stredne veľkú misku v ktorej budeme spracovávať suroviny a tyčový mixér.
  2. Všetky suroviny vložíme do pripravenej misky a použijeme tyčový mixér, ktorý nám ich pekne spojí.
  3. V prípade potreby pridáme soľ, bylinky alebo koreniny. 
  4. Servírujeme spolu s jarnou cibuľkou/rukolou/reďkovkou, uchovávame v chladničke a spotrebujeme do 2-3 dní.

Dobrú chuť!

5/5 - (6 votes)