chrumkavé krokety

Fantastické chrumkavé krokety: Toto musíš mať v jedálničku

Ak vás už omrzeli klasické prílohy a ich rutinná príprava, odporúčame vám vyskúšať tieto Chrumkavé krokety! Sú chutné, vláčne, vhodné ako príloha k jedlám, ale aj ako snack pri obľúbený seriál

Ryža, zemiaky či cestoviny na milión spôsobov a vám už dochádza fantázia, čo vykúzliť ďalej? Naše Chrumkavé krokety by sme na stupnici od 1-10 ohodnotili číslom 12! Áno, takí sme z nich boli nadšení.

chrumkavé krokety

Z použitých ingrediencií na Chrumkavé krokety sa nám podarilo pripraviť cca 17 kusov do zlatista upečených kroketiek. Chrumkavé krokety sú veľmi jednoduché a na ich prípravu sú potrebné 3 základné ingrediencie a to stredne veľký sladký zemiak (batat), quinoa a strúhaný syr. 

Dbáme na to, aby naše jedlá po estetickej stránke dobre vyzerali a zároveň výborne chutili. Chrumkavé krokety sme preto zaradili do svojho jedálnička spolu s domácou tatárskou omáčkou a hermelínom, ktorý sme na záver preliali horúcim ovocím. Táto kombinácia vám doslova vyrazí dych.

A domáca tatárska omáčka bez zbytočných éčiek? Veď to je sen každého trénera mať klienta, ktorý vie so svojím jedálničkom a fantáziou takto pracovať. Nenechajte sa preto dlho presviedčať a obohaťte svoj jedálniček o Chrumkavé krokety už dnes!

P.S.: Nezabudnite sa pochváliť svojim výtvorom v našej súkromnej FIT komunite na Facebooku. Veľmi sa tešíme 🙂

Chrumkavé krokety a potrebné ingrediencie:

  • 170g sladký zemiak (batat)
  • 150g quinoa
  • 100g strúhaný syr
  • ½ čl soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 strúčik cesnaku

Chrumkavé krokety výborne chutia spolu s domácou tatárskou omáčkou:

  • 1ks vaječný žĺtok
  • 140g biely neochutený grécky jogurt
  • 1ks stredne veľká kyslá uhorka
  • jarná cibuľka (podľa potreby)
  • ½ čl horčica
  • soľ
  • korenie

Ovocná zmes k pečenému hermelínu:

  • 30g čučoriedky
  • ½ čl Erythritol

Chrumkavé krokety a postup na ich prípravu:

  1. Sladký zemiak uvaríme v osolenej vode do mäkka a necháme vychladnúť.
  2. Quinou v hrnci zalejeme dvojnásobným množstvom vody, osolíme a varíme do zmäknutia za občasného miešania. Podľa potreby prilievame vodu. 
  3. Batat po vychladnutí roztlačíme vidličkou na kašu a zmiešame spolu s vychladnutou quinoou. 
  4. Pridáme strúhaný syr, pretlačený cesnak, soľ, korenie podľa chuti.
  5. Plech si vystelieme papierom na pečenie, krokety ukladáme v radoch vedľa seba v požadovanom tvare. My sme krokety pripravovali formou malých placiek. 
  6. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov cca 40 minút. Čas pečenia závisí od tvaru a hrúbky krokiet. 
  7. Desať minút pred koncom pečenia pridáme ku kroketám hermelín, ktorý nezmení pečením svoj tvar, ale po prerezaní nádherne vytečie.
  8. Kroketky sú hotové, ak majú zlatistú farbu.

Domáca tatárska omáčka:

  1. Grécky jogurt vyšľaháme ručným mixérom spolu s vaječným žĺtkom. 
  2. Pridáme najemno nakrájanú kyslú uhorku a jarnú cibuľku.
  3. Dochutíme horčicou, soľou a korením.

Ovocná zmes:

  1. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čučoriedky a pridáme Erythritol.
  2. Rozmixujeme ponorným mixérom. 

recept_info

5/5 - (2 votes)