chrumkavé krokety

Fantastické chrumkavé krokety: Toto musíš mať v jedálničku

Ak vás už omrzeli klasické prílohy a ich rutinná príprava, odporúčame vám vyskúšať tieto Chrumkavé krokety! Sú chutné, vláčne, vhodné ako príloha k jedlám, ale aj ako snack pri obľúbený seriál

Ryža, zemiaky či cestoviny na milión spôsobov a vám už dochádza fantázia, čo vykúzliť ďalej? Naše Chrumkavé krokety by sme na stupnici od 1-10 ohodnotili číslom 12! Áno, takí sme z nich boli nadšení.

chrumkavé krokety

Z použitých ingrediencií na Chrumkavé krokety sa nám podarilo pripraviť cca 17 kusov do zlatista upečených kroketiek. Chrumkavé krokety sú veľmi jednoduché a na ich prípravu sú potrebné 3 základné ingrediencie a to stredne veľký sladký zemiak (batat), quinoa a strúhaný syr. 

Dbáme na to, aby naše jedlá po estetickej stránke dobre vyzerali a zároveň výborne chutili. Chrumkavé krokety sme preto zaradili do svojho jedálnička spolu s domácou tatárskou omáčkou a hermelínom, ktorý sme na záver preliali horúcim ovocím. Táto kombinácia vám doslova vyrazí dych.

A domáca tatárska omáčka bez zbytočných éčiek? Veď to je sen každého trénera mať klienta, ktorý vie so svojím jedálničkom a fantáziou takto pracovať. Nenechajte sa preto dlho presviedčať a obohaťte svoj jedálniček o Chrumkavé krokety už dnes!

P.S.: Nezabudnite sa pochváliť svojim výtvorom v našej súkromnej FIT komunite na Facebooku. Veľmi sa tešíme 🙂

Chrumkavé krokety a potrebné ingrediencie:

  • 170g sladký zemiak (batat)
  • 150g quinoa
  • 100g strúhaný syr
  • ½ čl soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 strúčik cesnaku

Chrumkavé krokety výborne chutia spolu s domácou tatárskou omáčkou:

  • 1ks vaječný žĺtok
  • 140g biely neochutený grécky jogurt
  • 1ks stredne veľká kyslá uhorka
  • jarná cibuľka (podľa potreby)
  • ½ čl horčica
  • soľ
  • korenie

Ovocná zmes k pečenému hermelínu:

  • 30g čučoriedky
  • ½ čl Erythritol

Chrumkavé krokety a postup na ich prípravu:

  1. Sladký zemiak uvaríme v osolenej vode do mäkka a necháme vychladnúť.
  2. Quinou v hrnci zalejeme dvojnásobným množstvom vody, osolíme a varíme do zmäknutia za občasného miešania. Podľa potreby prilievame vodu. 
  3. Batat po vychladnutí roztlačíme vidličkou na kašu a zmiešame spolu s vychladnutou quinoou. 
  4. Pridáme strúhaný syr, pretlačený cesnak, soľ, korenie podľa chuti.
  5. Plech si vystelieme papierom na pečenie, krokety ukladáme v radoch vedľa seba v požadovanom tvare. My sme krokety pripravovali formou malých placiek. 
  6. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov cca 40 minút. Čas pečenia závisí od tvaru a hrúbky krokiet. 
  7. Desať minút pred koncom pečenia pridáme ku kroketám hermelín, ktorý nezmení pečením svoj tvar, ale po prerezaní nádherne vytečie.
  8. Kroketky sú hotové, ak majú zlatistú farbu.

+ 20 TRADIČNÝCH RECEPTOV NA ZDRAVÝ SPÔSOB

návod na chudnutie

Získajte vytúžené telo vďaka zdravému a chutnému jedlu.
Budete v šoku, aké je to v skutočnosti jednoduché!

E-book „Áno, s týmto schudnete“

Domáca tatárska omáčka:

  1. Grécky jogurt vyšľaháme ručným mixérom spolu s vaječným žĺtkom. 
  2. Pridáme najemno nakrájanú kyslú uhorku a jarnú cibuľku.
  3. Dochutíme horčicou, soľou a korením.

Ovocná zmes:

  1. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čučoriedky a pridáme Erythritol.
  2. Rozmixujeme ponorným mixérom. 
5/5 - (2 votes)