kuracie soté na kari

Kuracie soté na kari so sterilizovaným ananásom

Máte radi kombináciu chutí? V tom prípade je recept kuracie soté na kari s ananásom pre vás tá správna voľba. Ak si myslíte, že podstata zdravého stravovania spočíva v príprave jedla na vode bez korenín a potešenia z konzumácie, ste na omyle!

Stravovací plán tiež môže obsahovať jedlá, ktoré budú nielen nutrične vyvážené, ale aj chutné.

kuracie soté na kari

Doprajte si zdravé jedlo a jedálniček, ktorý vám nebude robiť problém dodržať.

Milujeme recepty, ktoré svojou lahodnou vôňou prevoňajú celý byt a zároveň nie sú časovo náročné na prípravu. Presne k takým patrí aj tento recept. Veď nie je úžasné navariť zdravý, chutný, vyvážený obed do pól hodiny?

Jemne pikantné kuracie soté na kari dokonale uspokojí vaše chute a zasýti váš žalúdok.

Pokiaľ si želáte, aby bol recept čo najviac fit, pri príprave nepoužívajte zahusťovadlá. V prípade, že vám neprekáža pár kalórií navyše, môžete chuť omáčky vylepšiť kokosovým mliekom, ktoré má pre tento účel výbornú konzistenciu.


Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?

Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:


Kuracie soté na kari sa perfektne hodí s prílohou ako je ryža, kukus, bulgur, dokonca i tarhoňa.

Ak chcete o nových receptoch vedieť medzi prvými, hľadáte motiváciu a FIT komunitu, kde sa budete cítiť ako v jednej veľkej rodine, pridajte sa do našej súkromnej skupiny na Facebooku teraz hneď.

Nutričné hodnoty:

BIELKOVINY: 45g
SACHARIDY: 90g
TUKY: 35g

KALÓRIE: 886

Kuracie soté na kari – ingrediencie potrebné na prípravu:

  • 1ks stredne veľká cibuľa
  • olivový olej
  • 630g kuracie prsia
  • 150g sterilizovaný ananás
  • 15g čerstvý (strúhaný) zázvor
  • 2ČL medu
  • 1PL sójovej omáčky
  • 1ČL kari korenie
  • soľ (podľa potreby)
  • 1/2 ČL mleté čierne korenie

Kuracie soté na kari – postup na prípravu:

  1. Na rozpálenom oleji si opražíme cibuľku.
  2. K opraženej cibuli pridáme na menšie kocky nakrájané kuracie prsia, ktoré sa nám za občasného miešania zatiahnu.
  3. Kuracie prsia ochutíme kari korením, mletým čiernym korením a pridáme sójovú omáčku. Prikryté dusíme cca 10-15 minút.
  4. K dusenému mäsu pridáme najemno nastrúhaný čerstvý zázvor, kúsky ananásu a vmiešame med.
  5. Na záver dochutíme soľou, môžeme (nemusíme) pridať trochu ananásovej šťavy a podlejeme vodou.
  6. Za občasného miešania varíme ďalších 10 minút.
  7. Kuracie soté na kari s ananásom servírujeme spolu s ryžou posypané ľubovoľnými bylinkami.
5/5 - (10 votes)