paradajková omáčka na cestoviny

Paradajková omáčka na cestoviny s mini fazuľkami

Paradajková omáčka na cestoviny je receptom úplne primitívnym, ktorý si dokážete pripraviť aj v ten najuponáhľanejší deň.

Čiže, výhovorka typu “Nemala som čas.” v tomto prípade neuspeje.

paradajková omáčka na cestoviny

A má aj ďalší benefit…

Čo je snom takmer každej ženy?

No, predsa chutne, rýchlo, zdravo a sýto navariť hlavné jedlo, častokrát nielen sebe, ale i celej rodine.

Čo si však počať počas dní, kedy nemáte času nazvyš a valia sa na vás povinnosti z každej strany?

Pre dodržanie nastaveného stravovania aj napriek časovej tiesni je vhodné siahnuť po rýchlom receptíku, ktorým je aj paradajková omáčka na cestoviny.

Paradajková omáčka na cestoviny má tak jednoduchú prípravu a vyžaduje skutočne len pár ingrediencií pre vykúzlenie výborného a vyváženého obeda.

Navyše, stačiť vám bohate budú dva hrnce, takže nemajte obavy z väčšej kopy riadu a neporiadku v kuchyni.

Ak patríte medzi mäsožravcov, pokojne do receptu zakomponujte aj mäsko, či už v celosti alebo mleté. Paradajková omáčka na cestoviny bude aj napriek malým zmenám chutiť výborne, ak zachováte jej základ.

V prípade, že sa vám recept páčil a inšpiroval vás, budeme veľmi radi ak, sa s nami podelíte o fotografiu v našej facebookovej skupine.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Bielkoviny : 30g

Sacharidy : 70g

Tuky : 20g

KALÓRIE: 610

Paradajková omáčka na cestoviny – ingrediencie na prípravu

  • 50g cestoviny
  • 150ml mlieko 3,5% (môžete použiť aj rastlinné)
  • 100g biela mini fazuľa v slanom náleve (v plechovke)
  • 20g paradajkový pretlak
  • 0,2dcl vlažnej vody
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 30g sušené paradajky
  • čierne korenie
  • soľ
  • mletá červená paprika
  • sušené bylinky
  • čily
  • 70g balkánsky syr
  • čerstvá pažítka

Paradajková omáčka na cestoviny – postup na prípravu

  1. Postavíme vodu na cestoviny a po jej zovretí varíme cestoviny až pokým nie sú polomäkké, následne cestoviny scedíme a premyjeme studenou vodou.
  2. Sušené paradajky a tiež strúčiky cesnaku nasekáme na malé kúsky.
  3. Na rozhorúčenej panvici si zohrejeme pár kvapiek šťavy zo sušených paradajok a pridáme nasekaný cesnak spolu s paradajkami. Necháme pár minúť restovať.
  4. Do paradajkovo-cesnakovej zmesi pridáme pretlak a uvarené cestoviny. Poriadne premiešame.
  5. Po chvíli k cestovinám pridáme mlieko, vodu, soľ, korenie a mletú papriku.
  6. Prikryjeme a občas premiešame.
  7. Omáčka nám krásne zhustne a preto na záver pridáme už len scedené a prepláchnuté mini fazuľky, aby sa nám poriadne prehriali.
  8. Paradajková omáčka na cestoviny v našom podaní chutila pikantne, pretože sme do nej tesne pred koncom primiešali štipku čily.
  9. Omáčka je hotová vtedy, keď sa “drží” na cestovinách.
  10. Celú omáčku spolu s cestovinami v prípade potreby ešte osolíme a okoreníme.
  11. Cestoviny servírujeme posypané balkánskym syrom a čerstvou pažítkou.

recept_info

4.5/5 - (10 votes)