Paradajková omáčka na cestoviny je receptom úplne primitívnym, ktorý si dokážete pripraviť aj v ten najuponáhľanejší deň.
Čiže, výhovorka typu “Nemala som čas.” v tomto prípade neuspeje.
A má aj ďalší benefit…
Čo je snom takmer každej ženy?
No, predsa chutne, rýchlo, zdravo a sýto navariť hlavné jedlo, častokrát nielen sebe, ale i celej rodine.
Čo si však počať počas dní, kedy nemáte času nazvyš a valia sa na vás povinnosti z každej strany?
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Pre dodržanie nastaveného stravovania aj napriek časovej tiesni je vhodné siahnuť po rýchlom receptíku, ktorým je aj paradajková omáčka na cestoviny.
Paradajková omáčka na cestoviny má tak jednoduchú prípravu a vyžaduje skutočne len pár ingrediencií pre vykúzlenie výborného a vyváženého obeda.
Navyše, stačiť vám bohate budú dva hrnce, takže nemajte obavy z väčšej kopy riadu a neporiadku v kuchyni.
Ak patríte medzi mäsožravcov, pokojne do receptu zakomponujte aj mäsko, či už v celosti alebo mleté. Paradajková omáčka na cestoviny bude aj napriek malým zmenám chutiť výborne, ak zachováte jej základ.
V prípade, že sa vám recept páčil a inšpiroval vás, budeme veľmi radi ak, sa s nami podelíte o fotografiu v našej facebookovej skupine.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Bielkoviny : 30g
Sacharidy : 70g
Tuky : 20g
KALÓRIE: 610
Paradajková omáčka na cestoviny – ingrediencie na prípravu
- 50g cestoviny
- 150ml mlieko 3,5% (môžete použiť aj rastlinné)
- 100g biela mini fazuľa v slanom náleve (v plechovke)
- 20g paradajkový pretlak
- 0,2dcl vlažnej vody
- 4 strúčiky cesnaku
- 30g sušené paradajky
- čierne korenie
- soľ
- mletá červená paprika
- sušené bylinky
- čily
- 70g balkánsky syr
- čerstvá pažítka
Paradajková omáčka na cestoviny – postup na prípravu
Toto jesť a chudnúť?👇
Pre diétach sen, s nami realita…
- Postavíme vodu na cestoviny a po jej zovretí varíme cestoviny až pokým nie sú polomäkké, následne cestoviny scedíme a premyjeme studenou vodou.
- Sušené paradajky a tiež strúčiky cesnaku nasekáme na malé kúsky.
- Na rozhorúčenej panvici si zohrejeme pár kvapiek šťavy zo sušených paradajok a pridáme nasekaný cesnak spolu s paradajkami. Necháme pár minúť restovať.
- Do paradajkovo-cesnakovej zmesi pridáme pretlak a uvarené cestoviny. Poriadne premiešame.
- Po chvíli k cestovinám pridáme mlieko, vodu, soľ, korenie a mletú papriku.
- Prikryjeme a občas premiešame.
- Omáčka nám krásne zhustne a preto na záver pridáme už len scedené a prepláchnuté mini fazuľky, aby sa nám poriadne prehriali.
- Paradajková omáčka na cestoviny v našom podaní chutila pikantne, pretože sme do nej tesne pred koncom primiešali štipku čily.
- Omáčka je hotová vtedy, keď sa “drží” na cestovinách.
- Celú omáčku spolu s cestovinami v prípade potreby ešte osolíme a okoreníme.
- Cestoviny servírujeme posypané balkánskym syrom a čerstvou pažítkou.