Zapekané zemiaky s bryndzou sú receptom, ktorý som pre vás vymyslela, pretože sa ma denne na konzultáciach pýtate, aké recepty si pripraviť na obed rýchlo, chutne aj počas pracovného týždňa a zhonu.
Tiež vás zaujíma – ako si vykúzliť v jedálničku bezmäsitý obed.
Rozhodla som sa vás preto inšpirovať svojim jednoduchým receptom, akým sú zapekané zemiaky s bryndzou, ktorý viete implementovať do svojho jedálnička za použitia len štyroch ingrediencií.
Štyri väčšie zemiaky, základ nášho receptu, sú nielen vynikajúcim zdrojom komplexných sacharidov, ale aj vlákniny, ktorá podporuje trávenie a udržuje nás dlhšie nasýtených.
Nízkotučný tvaroh pridáva k pokrmu krémovú konzistenciu a dodáva mu kvalitné bielkoviny, ktoré sú esenciálne pre regeneráciu svalového tkaniva.
Bryndza, so svojím výrazným chuťovým profilom, nielenže obohacuje pokrm, ale pridáva aj kvalitné tuky a vápnik.
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Pri varení používame syr s obsahom 45% tuku, ktorý zabezpečuje ideálnu konzistenciu a dodáva jedlu ďalší rozmer.
Aby sme dosiahli dokonalú harmóniu chutí a recept na zapekané zemiaky s bryndou bol pre vás priam neodolateľný pridávame – soľ, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku.
Celá rasca, šalotka a jarná cibuľka pridávajú do jedla unikátny aromatický charakter, obohacujúc zážitok z každého hltu.
Aby sme vás ešte viac inšpirovali k zdravému stravovaniu, tento recept vznikol vďaka našim individuálnym spolupráciam, ktoré ponúkame našim klientom.
V prípade, že túžite po podrobnej analýze vášho stravovacieho režimu a osobných cieľoch, pozývame vás na vstupnú konzultáciu.
Nechajte sa inšpirovať a objavte, ako môže byť zdravý obed zároveň aj neodolateľne chutný!
Ak máte záujem o ďaľšie inšpiratívne recepty, pridajte sa do našej FB skupinky kde spolu pravidlene komunikujeme a preto máme vždy jasno v tom, aký recept pre vás pripraviť tak, aby sme vám uľahčili prípravu vašich vyvážených jedál.
Zapekané zemiaky s bryndzou – Ingrediencie potrebné na prípravu:
- 4ks (väčšie) zemiaky
- 250g nízkotučný tvaroh
- 125g bryndza
- 20g syr 45%
- 0,1dcl mlieka / vody
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- celá rasca
- 1ks šalotka
- jarná cibuľka podľa chuti
- olivový olej na pokvapkanie
Zapekané zemiaky s bryndzou – Postup na prípravu:
- Zemiaky poriadne umyjeme a vysušíme.
- Nakrájame na tenké plátky a ukladáme cez seba na dno zapekacej misy.
- Zemiaky osolíme, okoreníme a pridáme rascu.
- Na takto pripravené zemiaky uložíme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu a jarnú cibuľku.
- V miske si zmiešame nízkotučný tvaroh spolu s bryndzou a trochou mlieka/vody.
- Pridáme soľ, korenie a mletú červenú papriku.
- Premiešame a natrieme na pripravené zemiaky.
- Na bryndzovú vrstvu opäť uložíme na plátky nakrájané zemiaky, pridáme soľ, korenie a rascu, prikryjeme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
- Pečieme cca 50-60 minút na 220 stupňov.
- Cca 5 minút pred koncom pečenia môžeme posypať 45% syrom.
- Zapekané zemiaky s bryndzou podávame spolu s jarnou cibuľkou, cviklou alebo inou obľúbenou zeleninou.