Cheesecake tvaroháčik je výborná a zdravá alternatíva ako si spríjemniť nedeľnú chvíľku pri káve s rodinou či priateľmi. Odjakživa sme mali doma zaužívané, že nedeľa patrí oddychu a pečeniu, to však neplatí od doby, kedy som začala držať jedálniček. Jednoducho som naše zvyky musela trošku zmeniť nielen vo svoj prospech. S takouto alternatívou príprav sladkých dezertov som priniesla do rodiny nový spôsob “pečenia”.
Cheesecake tvaroháčik je dezert, ktorý dokonca netreba ani piecť. Na jeho prípravu vám postačí tortová forma menších rozmerov, mixér a samozrejme všetky potrebné ingrediencie. Tento cheesecake dezert je vhodný pre všetkých, ktorí milujú arašidové maslo, tvaroh a ovocie. Sľubujem, že neoľutujete. Skladá sa zo štyroch vrstiev. Prvá je pripravená z ovsených vločiek, proteínu, mandlí, kokosu a ďatlí. Druhú tvorí arašidové maslo spojené s kokosovým olejom. V tretej zmiešame tvaroh spolu s medom a na záver doprajeme dezertu výdatnú dávku ovocia a chia semienok.
Tak, ako bude vyzerať vaša nedeľa? Vychutnáte si ju spolu s nami?
P.S.: Nezabudnite sa pochváliť svojim výtvorom v našej súkromnej FIT komunite na Facebooku. Veľmi sa tešíme 🙂
Cheesecake a ingrediencie potrebné na jeho prípravu:
- ¾ hrnčeka ďatlí
- 60g ovsené vločky
- 40g čokoládový proteín
- 50g mandlí
- 60g strúhaný kokos
- 150g arašidové maslo
- 2 PL kokosový olej
- 250g hrudkovitý tvaroh
- 2 PL med
- 200g mrazená lesná zmes
- 8 PL voda
- 4 PL chia semienka
- 1 balenie želatíny (10g)
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Postup prípravy nepečeného cheesecake:
- Prvú vrstvu pripravíme tak, že si do mixéra dáme ďatle a ovsené vločky. Suroviny spolu mixujeme, pokým sa nám pekne nespoja.
- Keď máme suroviny spracované, pridáme čokoládový proteín, mandle a kokos. Opäť rozmixujeme. Ak sa nám zmes surovín zdá príliš tuhá, pridáme pár lyžíc vody podľa potreby.
- Formu, ktorú sme si zvolili si vystelieme papierom na pečenie a zmes vtlačíme na jej dno.
- Dáme na 10 minút do mrazničky.
- V miske si zmiešame kokosový olej spolu s arašidovým maslom a vylejeme na prvú vrstvu.
- Opäť dáme na 10 minút do mrazničky.
- Tretiu vrstvu tvorí hrudkovitý tvaroh spojený s medom, ktorú rovnomerne rozotrieme na arašidové maslo s kokosovým olejom.
- Poslednú a zároveň tú najdôležitejšiu vrstvu pripravíme z ovocia, chia semienok, želatíny a pár lyžíc vody.
- My sme zvolili mrazenú lesnú zmes, ktorú sme si s trochou vody uvarili v malom hrnci a následne tyčovým mixérom rozmixovali.
- V druhom hrnčeku sme si nechali s trochou vody napučať plátky želatíny, ktoré sme následne zhoriali tak, aby sa vo vode rozpustili.
- K želatíne pridáme lyžicu rozmixovanej ovocnej zmesi, premiešame a potom postupne primiešame želatínu k ovociu.
- Pridáme chia semienka a necháme pár minút napučať.
- Vrch formy nám teda bude zdobiť ovocná zmes, ktorú môžeme po stuhnutí ozdobiť ovocím, kokosom alebo orieškami.
- Pred konzumáciou nechajte v chladničke Tvaroháčik niekoľko hodín stuhnúť.
Prajem vám príjemné posedenie pri nedeľnej kávičke v našim výborným zákuskom.