Tortilla wrap je skvelým výživným receptom, vďaka ktorému doplníte potrebnú „dávku“ kvalitných bielkovín, zelenina doplní chuť a vlákninu a tortilla dodá chuť a pocit poriadneho kebabu.
Viete, koľko bielkovín vlastne potrebujete prijať, aby sa vám darilo zbavovať sa tukových zásob? Pri našom jedálničku na mieru budete garantovane úspešne chudnúť.
P.S.: Nezabudnite sa pochváliť svojim výtvorom v našej súkromnej FIT komunite na Facebooku. Veľmi sa tešíme 🙂
Čo budete na tortilla wrap potrebovať?
- 50g morčacie prsia
- 25g grécky jogurt
- 50g cícer (plechovka Bonduelle)
- 100g mrazené fazuľové struky
- 1čl olivový olej
- 4ks cherry paradajky
- 1ks jarná cibuľka
- 1ks ľadový šalát
- 1strúčik cesnaku
- 1ks tortilla celozrnná
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Na panvici s trochou oleja orestujete osolené a okorenené morčacie prsia. Podlejete vodou a podusíte do mäkka. Ku koncu prípravy prisypete cícer a premiešate.
- Kým sa prsia restujú, môžete si pripraviť zeleninu – pár listov ľadového šalátu, nakrájané rajčiny, posekanú mladú cibuľku, jemne podusené fazuľové struky. Pokojne použite mrazené.
- Jogurtový dresing pripravíte tak, že do jogurtu primiešate pretlačený jeden strúčik cesnaku, soľ, korenie. Podľa chuti môžete pridať aj chilli alebo bylinky (ako vám chutí).
- Na teflónovej panvici s kvapkou olivového oleja zľahka opečte tortillu z obidvoch strán tak, aby zostala vláčna a dala sa zatočiť do wrapu.
- Na zohriatu tortillu poukladajte listy šalátu, fazuľové struky, mäso s cícerom, cibuľku, rajčiny a pokvapkajte derisingom. Na záver tortillu zatočte ako palacinku a dobrú chuť!
Pokojne použite akúkoľvek zeleninu, aká vám chutí namiesto šalátu, fazuľových strukov a rajčín. Cícer nenahrádzajte, dopĺňa jedlu potrebnú dávku bielkovín aj sacharidov.