Letná ovocná torta so želatínou je perfektná voľba skvelých raňajok či olovrantu počas letných dní!
Vychladená a s kávičkou na balkóne či terase chutí dokonale.
Horúce letné dni nám občas dajú poriadne zabrať a my máme potrebu už zavčas rána sa poriadne schladiť. Ako bojovať s chuťou na sladké, keď ste v procese redukcie váhy a nechcete si chudnutie pokaziť nanukom, zmrzlinou alebo vychladeným cheesecakeom?
Jednoducho!
Ovocnú letnú tortu so želatínou si môžete dopriať úplne bez výčitiek a to pokojne aj každý deň!
Použité ingrediencie sú totiž súčasťou vášho jedálnička!
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Neveríte?
Tak sa na to pozrime….
Máte v jedálničku jogurt/tvaroh? Máte proteín? A čo piškóty a ovocie?
Ovocná torta so želatínou totižto obsahuje iba tieto základné ingrediencie a je len na vás ako si ju “vyšperkujete”.
My sme do receptu použili jahody, keďže sezóna je v plnom prúde. Nič vám však nebráni použiť iné ovocie ako sú napríklad banány, maliny, čučoriedky, mango …
Obmieňaním ovocia bude vaša tortička chutiť vždy inak!
Vedeli ste, že potraviny, ktoré obsahujú želatínu sú výborným zdrojom kolagénu?
Želatína je bielkovinová látka získaná z kolagénu po uvarení.
Navyše má tento recept aj ďalšiu výhodu…
Touto tortou môžete potešiť aj niekoho z vašich blízkych na narodeniny. Stačí ju vyzdobiť sviečkami, jedlými kvetmi, prípadne ozdobami na tortu a zdravý slávnostný dezert je na svete.
A ešte…
Viete si ho pripraviť iba pre seba tak, že použijete gramáže potravín podľa svojho jedálnička… avšak, viete ovocnú tortu so želatínou pripraviť aj ako zdravý zákusok pre celú rodinku presne tak ako sme to urobili my.
Ešte stále nemáte pripravené všetky ingrediencie?
Toto jesť a chudnúť?👇
Pre diétach sen, s nami realita…
Tak na čo ešte čakáte?
NUTRIČNÉ HODNOTY
Bielkoviny : 110g
Sacharidy : 130g
Tuky : 10g
KALÓRIE: 1060
Ovocná torta so želatínou – ingrediencie potrebné na prípravu
- 135g klasické piškóty
- 30g želatína v plátkoch
- 30g proteín (biela čokoláda a kokos)
- 200g jahody
- 3 kvapky flavdrops biela čokoláda
- 5 kvapiek citróna
- 3ks grécky jogurt bez tuku (1ks=140g)
Ovocná torta so želatínou – postup na prípravu
- Piškóty uložíme na dno tortovej formy (priemer 25cm) v jednej vrstve.
- Jahody (150g) umyjeme, očistíme, nakrájame na tenké plátky a postupne ukladáme na piškóty.
- V miske necháme napučať 20g plátkovej želatíny ku ktorej primiešame 3ks gréckeho jogurtu.
- Vložíme na 1 minútu a 30 sekúnd do mikrovlnky.
- Vytiahneme, premiešame a pridáme proteín.
- Opäť vložíme do mikrovlnky na 1 minútu.
- Po vytiahnutí zmes premiešame, pridáme prár kvapiek flavdrops, pár kvapiek citróna, opäť premiešame a vylejeme na piškótovo ovocnú zmes.
- Dáme stuhnúť do chladničky.
- V hrnci si roztopíme 10g želatíny (pozor, neprivádzame do varu!) a pridáme zvyšných 50g jahôd. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom v prípade potreby dochutíme sladidlom.
- Vylejeme na vychladenú zmes a opäť dáme stuhnúť do chladničky.
- Ovocná torta so želatínou chutí výborne vychladená, takže ju odporúčam nechať v chladničke cca 2 hodiny.
- Podávame posypanú horkou čokoládou/strúhaným kokosom/orieškami/poliatu arašidovým maslom…
Receptík je naozaj veľmi jednoduchý a zvládne ho aj úplný začiatočník. 🙂
V prípade, že si nebudete vedieť rady so zakomponovaním koláčika do svojho jedálnička, pokojne sa na nás obráťte.
Nech vám chutí!